Οι 5 δυσκολότεροι λεκέδες & πώς να τους καθαρίσετε από τα χαλιά σας

Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα σενάρια. Να παραπατήσουμε ή να κάνουμε μια απότομη κίνηση και να πέσει πάνω στο αγαπημένο μας χαλί κρασί, καφές ή κάποιος άλλος δύσκολος λεκές. Ειδικά αν το χαλί είναι σε ανοιχτά χρώματα, η καταστροφή είναι μπροστά στα μάτια μας, όμως εκείνη τη στιγμή πρέπει να δράσουμε γρήγορα.

Continue ReadingΟι 5 δυσκολότεροι λεκέδες & πώς να τους καθαρίσετε από τα χαλιά σας

Πώς γίνεται ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών;

Μπορεί να μην τα βλέπουμε, όμως δυστυχώς αναγκαζόμαστε να μοιραζόμαστε τα αγαπημένα μας χαλιά και με κάποιους άλλους πέρα από τους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι. Τα ακάρεα είναι αόρατα με γυμνό μάτι μικρόβια, τα οποία ζουν κατά εκατομμύρια στα υφάσματα και κυρίως τα χαλιά.

Continue ReadingΠώς γίνεται ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών;

Πώς να διατηρήσετε τα χαλιά σας σαν καινούρια: 5 απλές συμβουλές

Και ποιος δε λατρεύει τα χαλιά του; Αποτελούν ένα κόσμημα για το σπίτι μας που του προσφέρουν θαλπωρή και αναβαθμίζουν το στυλ του. Τα χαλιά βγαίνουν σε διάφορα σχέδια, χρώματα και ποιότητες, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το καλό χαλί μπορεί να κρατήσει για χρόνια και να κληροδοτείται από γενιά σε γενιά σαν οικογενειακό κειμήλιο.

Continue ReadingΠώς να διατηρήσετε τα χαλιά σας σαν καινούρια: 5 απλές συμβουλές

Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα χαλιά σας στο σπίτι σας

Τα χαλιά μας, όσο και αν μας αρέσουν και αναβαθμίζουν αισθητικά το σπίτι μας, είναι δυστυχώς σημεία που βρομίζουν πολύ εύκολα και συγκεντρώνουν σκόνη, ακάρεα και διάφορους λεκέδες. Έτσι, δεν είναι σπάνιο να δείχνουν άσχημα και παραμελημένα, αλλά και να προκαλούν αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα σε παιδιά, ηλικιωμένους και γενικά στους ευπαθείς οργανισμούς.

Continue ReadingΠώς να καθαρίσετε εύκολα τα χαλιά σας στο σπίτι σας

Πώς να επιλέξετε το σωστό ταπητοκαθαριστήριο για τα χαλιά σας

Τα χαλιά μας είναι από τα πιο πολύτιμα πράγματα που έχουμε στο σπίτι μας. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μας χαρίζουν ζεστασιά και θαλπωρή στον χώρο, ενώ παράλληλα τον ομορφαίνουν και τον κάνουν να δείχνει πιο πολυτελής και προσεγμένος.

Continue ReadingΠώς να επιλέξετε το σωστό ταπητοκαθαριστήριο για τα χαλιά σας