You are currently viewing Πώς να επιλέξετε το σωστό ταπητοκαθαριστήριο για τα χαλιά σας
ταπητοκαθαριστήρια-καθαρισμος-φύλαξη-χαλιών

Πώς να επιλέξετε το σωστό ταπητοκαθαριστήριο για τα χαλιά σας

Τα χαλιά μας είναι από τα πιο πολύτιμα πράγματα που έχουμε στο σπίτι μας. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μας χαρίζουν ζεστασιά και θαλπωρή στον χώρο, ενώ παράλληλα τον ομορφαίνουν και τον κάνουν να δείχνει πιο πολυτελής και προσεγμένος.

Όσο, όμως, και αν αγαπάμε τα χαλιά μας, το σίγουρο είναι ότι αυτά μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας, αν δεν τα προσέξουμε. Στις ίνες τους συγκεντρώνουν σκόνη, ακαθαρσίες και μικροσκοπικά μικρόβια, τα οποία θρέφονται από όλα αυτά. Μπορεί τα ακάρεα να μην φαίνονται με γυμνό μάτι, όμως μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, δύσπνοια και δερματικά προβλήματα, αν δεν τα εξαλείψουμε.

Είναι, λοιπόν, δεδομένο ότι ο συχνός καθαρισμός των χαλιών είναι απαραίτητος. Ένα έμπειρο ταπητοκαθαριστήριο, το οποίο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και χρησιμοποιεί τις κατάλληλες μεθόδους για τον καθαρισμό των διάφορων τύπων χαλιών είναι αυτό που χρειάζεστε, για να ξέρετε ότι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και γενικά οι ευπαθείς οργανισμοί στο σπίτι σας θα είναι προστατευμένοι.

Πώς, όμως, θα επιλέξετε το σωστό ταπητοκαθαριστήριο; Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί, για να ξέρετε ότι τα χαλιά σας είναι σε καλά χέρια;

Εμπειρία και σύγχρονος εξοπλισμός

Ας ξεκινήσουμε με το αυτονόητο. Ένα καλό ταπητοκαθαριστήριο ανανεώνει συχνά τον εξοπλισμό του, έτσι ώστε να διαθέτει όλα τα σύγχρονα μηχανήματα για τον βαθύ αλλά και ασφαλή καθαρισμό ακόμα και των πιο ευαίσθητων χαλιών.

Επιπλέον, έχει πολύχρονη εμπειρία με πλήρως καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες κάθε χαλιού και μπορεί να διαλέξει την κατάλληλη μέθοδο. Όποιος γνωρίζει από χαλιά, ξέρει πώς να τα καθαρίσει ολοκληρωμένα, αλλά και πώς να τα επιδιορθώσει, αν διαπιστωθεί αυτή η ανάγκη στον ποιοτικό έλεγχο.

Βιολογικός καθαρισμός

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο καθαρισμός των χαλιών, ειδικά των χειροποίητων αλλά και αυτών που απευθύνονται σε άτομα με συχνές αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα, να γίνεται με οικολογικά απορρυπαντικά και ήπιες διαδικασίες.

Τα βιοδιασπώμενα καθαριστικά ξεπλένονται εύκολα με νερό και δεν αφήνουν κατάλοιπα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι προστατεύουν τη φίνα σύνθεση του χαλιού, αλλά και την υγεία μας. Φυσικά, είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα βαριά χημικά καθαριστικά, ενώ παράλληλα σέβονται το περιβάλλον.

Παράδοση και παραλαβή κατ’ οίκον

Τα μεγάλα χαλιά είναι πρακτικά αδύνατον να μεταφερθούν από έναν άνθρωπο σε ένα απλό αυτοκίνητο. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί αναβάλλουν συνεχώς τον καθαρισμό των χαλιών σε ταπητοκαθαριστήριο.

Όμως, δεν χρειάζεται να γίνεται έτσι. Η υπηρεσία της παραλαβής και παράδοσης κατ’ οίκον εγγυάται ότι εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε ραντεβού. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το έμπειρο προσωπικό του ταπητοκαθαριστηρίου με τον αντίστοιχο εξοπλισμό.

Πρόσθετες υπηρεσίες

Ένα ταπητοκαθαριστήριο που σέβεται τον εαυτό του και τους πελάτες του παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τη διαχείριση των χαλιών. Εκτός από τον βαθύ καθαρισμό και το ασφαλές στέγνωμα, τα χαλιά χρειάζονται και ένα μέρος, για να παραμείνουν κατά τους θερινούς μήνες. Οι αποθήκες και τα υπόγεια των σπιτιών είναι βεβαίως τα χειρότερα μέρη τόσο για λόγους κακών συνθηκών όσο και για λόγους ασφαλείας. Συνεπώς, είναι πολύ επιβοηθητικό το ταπητοκαθαριστήριο να παρέχει υπηρεσίες φύλαξης.

Παράλληλα, συχνά στη διαδικασία του καθαρισμού διαπιστώνεται ότι το χαλί έχει μικροφθορές, όπως καψίματα, τρύπες και σκισίματα. Αυτά πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, για να μη γίνουν μεγαλύτερα, οπότε η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη και ακριβότερη. Το ταπητοκαθαριστήριο πρέπει να αναλαμβάνει τον ποιοτικό έλεγχο του χαλιού και την επιδιόρθωσή του, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο. Έτσι, όταν το φθινόπωρο πάρετε πίσω τα χαλιά σας, θα ξέρετε ότι είναι καθαρά και πλήρως φροντισμένα.

Τα ταπητοκαθαριστήρια Κυριτσάκης ακολουθούν τα πιο αυστηρά ποιοτικά standards στον καθαρισμό, τον έλεγχο και τη φύλαξη χαλιών. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να παραλάβουμε τα πολύτιμα χαλιά από το σπίτι σας, ώστε να ξέρετε ότι είναι σε καλά χέρια!